Posts in "Google Ads"

10 lucruri învățate după 2 milioane de euro în campanii plătite în YouTube Ro

Dacă nu ai bani de TV, intră pe YouTube! Nu o zic eu, dar am simțit acest discurs în media din RO. Realitate arată diferit și dacă ești în situația de a nu avea bani de TV, probabil nu ai nici de YouTube cât să conteze sau să obții un increasePentru unii nu e momentul să fie pe TV, dar asta e altă discuție.

YouTube-ul poate fi considerat TV-ul generației mai tinere sau mediul consumat de cei care știu să folosească un SmartTV. Scriam acum ceva timp de cum arată consumul de ads pe TV, iar procentul din total era semnificativ la acel moment.

Ca tipuri de video ads discutăm macro de Skippable și Non-skippable, iar în acest articol sunt abordate cele Skippable. Dar să le luăm pe rând…

Continue reading

Campaniile de AdWords pe concurenta, intre fairplay si decizie strategica

Zilele trecute, Cosmin Daraban “critica” un concurent pentru decizia de a face campanie AdWords pe cautarile de numele ale platformei de magazin online Gomag*. Acest concurent ofera servicii similare, dar care se bazeaza pe o platforma open source de magazin online, nu una dezvoltata de la zero, cum e in cazul Gomag.

Cosmin e de parere ca:

Daca dezvolti pe un produs cunoscut international, de numele caruia esti direct legat dar ai nevoie de al nume de brand (in crestere) pentru a genera vanzari e extrem de grav si nu cred ca mai poti numi asta “strategie de marketing”, o dai in penibil si gata.

Continue reading

De ce nu se castiga din AdSense in Romania

“Afla cum un om obisnuit poate castiga peste 300 de euro pe zi, cu Google AdSense si cum poti face  si tu acelasi lucru…”. Asa suna mesajul de convingere al unui site care promite ca te ajuta sa te imbogatesti cu AdSense. Daca nu ar fi adaugat si faptul ca aceasta suma se poate castiga din .ro, aproape ca as fi crezut.

Din prisma celui care vrea sa castige din AdSense

Am auzit de AdSense prin 2006, dar cum nu aveam nici un site in engleza, nu l-am putut testa. Primii “bani din AdSense” mi-au venit pe la inceputul anului 2008, cand de curiozitate am pus reclama pe un site ce avea vreo 500 unici/zi. Fiind o concurenta mai mica, castigurile erau mai mult decat imbucuratoare. Au fost castiguri ok aproximativ un an, pana cand au intrat si altii pe nișa respectiva. Acum de exemplu castigurile sunt cu 80% mai mici, iar traficul cam la fel. De curand am incercat si pe alte siteuri sa vad cum merg lucrurile, iar situatia e asemanatoare. Clickuri sunt vreo cateva, dar sunt platite foarte prost.

Revenind la acei 300 euro/zi ar fi de mentionat un aspect foarte important, mai exact, afisarile necesare pentru un asemenea profit. Cum rata de click este una destul de mica in majoritatea cazurilor (0.5 – 5%), pentru un castig mediu de peste 300 euro/zi,  sunt necesare cateva milioane de afisari pe luna. In video demonstrativ al acelui site, apar peste 3,5 mil de afisari/luna. Nimic neobisnuit, dar aceste 3,5 mil de afisari sunt rezultatul unui site/grup de siteuri ce totalizeaza un numar de vizite impresionant. Sa zicem ca ajungi la un volum de 100 000 vizite/luna, dar ca acestea sa produca minim 300euro/zi ar insemna sa existe un cost per click de 0.20-0.30 euro. Cum aceasta suma e un procent (40-60% parca) din cat plateste in realitate cel care se promoveaza, costul per click e incredibil de mare pentru Romania. Oricare ar fi piata, pe reteaua de continut nu am auzit pe nimeni sa spuna ca plateste in medie peste 0.50 euro/click. Asa costuri abia le atingi pe search pe un domeniu foarte dezvoltat.

M-am legat de acel 300 euro/zi ca l-am vazut promovat intens in .ro, dar la fel de bine poate fi considerat si castig lunar. Oricum ar fi, cateva sute de euro din .ro nu sunt prea usor de obtinut doar cu AdSense. Continue reading

E chiar asa de greu sa vinzi turism online?

Avem cumparatori, dar noi nu vrem sa le vindem nimic. Cam asa s-ar putea rezuma situatia in cazul multor agentii de turism ce isi prezinta ofertele pe internet.

Examinam anunturile AdWords ce au referire la pachetele de revelion, iar concluzia a fost una singura: Nu vor sa vanda. Probleme  sunt atat la nivelul campaniei AdWords, cat si la nivelul paginii destinatie (sau siteul).

Despre

In august, Gabriela Andrei aborda problema promovarii ofertelor pentru Craciun/Revelion iar concluzia a fost ca perioada buna de start e luna septembrie. Un varf pe cautarile analizate de ea era in prima saptamana din octombrie. Acum in noiembrie am fost curios sa vad cum abordeaza agentiile AdWord-ul pe partea de oferte de revelion.

Prin comparari repetate ale destinatiilor intens promovate de agentii, am obtinut un asa zis top pe destinatii cautate. Acesta ar fi Viena, Paris si Praga, toate cu rezultate pe “revelion + destinatie”. Varianta de “revelion + an + destinatie” nu ofera nimic in plus, topul e acelasi.

Continue reading