8 lucruri de bun simt inainte sa intri intr-un eveniment live de business

De cand cu izolarea s-a umplut feed-ul de evenimente live de toate tipurile. Ca faceau sau nu inainte, acum multi au inteles ca trebuie sa faca si ei un live sa nu uite lumea de ceea ce vand. Real, nu uita nimeni daca ai ceva de spus si cateva articole erau mai potrivite pentru majoritatea.

Spun asta deoarece materialul obtinut pe live l-am gasit de multe ori banal spre pueril. Acel tip de material care la un “eveniment din lumea reala” te face sa intri pe social media sa te uiti la poze cu pisici.

Calitatea materialului nu se poate schimba peste noapte, unii chiar atat pot. Se poate schimba un pic atitudinea fata de cei care vor sa te urmareasca. Cateva idei de cum poti arata un pic mai bine pe live:

1. Opreste notificarile de aplicatii sau opreste sunetele de la ele. Am incercat sa ma uit la un live si in 2 minute cred ca au fost 5 notificari cu sunet.

2. Daca internetul tau e 2G, nu te incurca sa intri pe live ca vei arata ca o pictura din secolul 19. Acum serios, wtf?! suntem tara cu internet de top si inca se vede/aude ca in epoca dial-up.

3. Fa-ti o structura la ce vrei sa spui. Ideal ar fi sa existe si o forma de prezentare, atunci cand evenimentul o suporta. Unele discutii aratau ca cele din fata blocului in care te vezi cu vecinul pe care nu-l placi si totusi trebuie sa vorbesti ceva cu el.

4. Evita aceleasi idei banale la 2-3 evenimente virtuale. Offline merge asta, dar online lumea poate fi aceeasi. Si tot aici, daca tot ai scris ceva intr-un articol nu te apuca sa-l citesti intr-un live pentru ca nu e Povestea de seara de la Radio Romania. Spune unde este disponibil si adu informatii noi/extra in live.

5. Verifica camera si microfonul inainte de a intra live. Clasicul ma auziti e acum completat cu teste audio/video in toata regula in primele minute de live.

6. Cumpara o camera decenta si/sau un microfon extern. Eu folosesc un Logitech C922 HD Pro, o camera foarte buna din toate punctele de vedere. Oricum, orice e mai bun decat AirPods. Daca tot tii sa le folosesti, alege doar optiunea de casti de la ele si foloseste un microfon serios.

7. Intratul live de pe canapea imbracat la costum pare ceva cu roluri dintr-o alta industrie. Are si tinuta eleganta rolul ei, dar nu se potriveste oricarui cadru/decor.

8. Fara baut bere/vin pe live intr-un eveniment de business/serios. Vorbim de lucruri relativ serioase, nu ceva intre prieteni. Stiu ca pe unii ii urmaresc doar prietenii, dar uneori apar si oameni ca mine care se asteapta la putin respect.

Succes!

Poza luata de la https://kluv.radio.com

1 Comment 8 lucruri de bun simt inainte sa intri intr-un eveniment live de business

Leave A Comment

Your email address will not be published.