Afilierea si BF-ul

Ma uit cu tristete la cum a evoluat fenomentul BF in Romania si tind sa cred ca noi ca piata nu o sa evoluam prea curand. Nu au trecut decat 3 ani si deja evenimentul are o cu totul alta directie decat cea de baza. In timp ce siteurile care doresc sa profite de pe urma afilierii au gasit cele mai inetide metode de SEO spam, magazinele s-au gandit anul asta sa fure startul si BF sa devina black weeks.

Am scris pe blog in trecut despre subiectul “nu doar pretul conteaza”, insa magazinele online se indeparteaza tot mai mult de directia aceasta si doar la pret se raporteaza. Piata de IT are o margine de profit infima, iar reducerile in serie nu fac decat sa reduca din profit in mod constant. Din lipsa de idei de marketing si web performance, e normal sa dai in preturi pana nu mai ramai ca magazin decat cu cateva procente la profit.

bf_g

Intr-o piata plina de oportunisti si magazine care nu inteleg prea multe din conceptul BF, publisherii au venit dupa ei si tot o data marii specialisti in afiliere au facut zeci de siteuri cu acest subiect. Nu conteaza ca nu au ce scrie, important e sa genereze content continuu. Cine e “mai batran”, cu siguranta isi aminteste fenomenul mesajelor/sms-urilor de Paste/Craciun/Revelion care se scriau pe bloguri/siteuri cu 3-4 luni inainte de eveniment si se tot sustineau constant. Cam asa este si cu BF-ul acum, toti vor o bucatica din marea prajitura.

La capitolul penibil, de departe realitatea.net e lider. Cum sa ai o pagina despre nimic cu peste 100 de aparitii ale cuvantului BF, doar ei stiu. Nici colegii lor de la gandul.info nu sunt mai departe, ei au doar 67 de aparitii. De siteurile cu BF in denumire nici nu mai amintesc, acolo e tragicomedie. La numarul de articole publicate, realitatea.net a reusit 3 in 22 de ore.

bf_gandul bf_realitatea

Ce-i de facut?

Tind sa cred ca mizeriile aparute pe asa zisa afiliere de BF se corecteaza tot din afiliere. eMag a anuntat timid ca ofera comision unic, iar toate siteurile create special pentru BF, nu sunt acceptate. Suna bine si pare un pas firesc. Astept si alte magazine sa dea dovada de cojones si sa faca la fel…la anul.

In stil de dictatura, eu as inchide afilierea de BF la toti care nu au facut afiliere pana atunci sau sunt activi in general doar de BF. Dar pana acolo, e nevoie ca afilierea sa se maturizeze si sa rezolve alte probleme care tin de acceptarea siteurilor in sistem si perfectionarea sistemelor de afiliere.

Leave A Comment

Your email address will not be published.