Cine a avut treaba cu domeniul instalatiilor sau constructiilor stie ca rar mai gasesti un mester care sa nu zica de cel care a lucrat inainte ca a fost un amator. E adevarat ca de multe ori are dreptate, doar ca prea mare diferenta intre cei doi specialisti nu prea exista.
Nu departe de asta e si zona de PPC. Cuvantul “performance” a ajuns sa fie nelipsit din vocabularul oricui are legatura cu zona de Ads, mai ales cea din platforma Google. Nu conteaza ca uneori nu are sens sa vorbesti de asta, important e sa spui ca optimizezi si faci totul cu cel putin 100% mai bine decat “fraierii dinainte”.
Secretul unora aveam sa observ dupa cateva conturi analizate anul acesta e ca se bazeaza exclusiv pe alterarea rezultatelor. Cea mai frecventa metoda e cea a inserarii brandului in campaniilor generale. Discutia de “brand protect” e mai ampla si merita un articol separat, dar numele brandului nu are ce cauta in campanii generale si cu atat mai putin in raportari fata de client.
Mai jos o situatie clasica in care o campanie foarte importanta pentru business avea printre altele si brandul, asta separat de “brand protect”. La prima vedere totul arata foarte bine si cautarile non-brand sunt cele care aduc conversii.
Mergand mai departe pe raportul Search Terms aveam sa vad abordarea clasica de a mima rezultatele. Conversiile desi nu apar ca raportate pe brand in raportul de Keywords, ies pe Terms. Sub 5% dintre conversii erau realizate de non-brand, desi in raportul standard erau 90%.
Daca ar fi fost vreun freelancer junior la butoane as fi zis ca e ok, dar vorbim de agentii cu centura rosie de la Google (adica Premium). De la acestea ai totusi niste asteptari si nu te astepti sa te minta pe fata ca iti investesc eficient bugetul de Ads.
Si, tot la fel primiti si voi “performance-ul”?