7 despre digital marketing in Romania anului 2017

1. Se vorbeste intens de multi ani despre “marketingul pe internet” si aproape e indispensabil pentru orice business (si mai nou pentru partide). Insa in COR (Clasificarea ocupatiilor din Romania) nu exista o grupa, oricat de mica, dedicata specialistilor in digital marketing.

2. La 9 din 10 evenimente sponsorii/partenerii/organizatorii isi dau premii lor si proiectelor sau campaniilor proprii. Companiile concurente participa in aceeasi competitie la 2 din 1o evenimente, dar castiga prin rotatie anuala locul 1.

3. Dupa 1-2 ani de lucru 6 din 10 juniori devin experti/guru/seniori in digital marketing. Cei mai curajosi renunta la lucru si sunt traineri full time cu mii de ore de experienta.

4. Majoritatea specialistilor recomanda business-urilor, in relatia cu clientii lor, sa ofere plus valoare. Insa foarte putini specialisti ofera ei insisi plus valoare clientilor.

5. La pomul laudat sa nu te duci cu sacul. Nu cred ca e cazul sa detaliez. Putin probabil sa existe vreun business activ care sa nu fi trecut prin situatia asta la un moment dat.

6. Exista solutii de masurare avansata a traficului si campaniilor de cel putin 10 ani, insa in continuare majoritatea specialistilor nu stiu sa le foloseasca sau le folosesc eronat.

7. An de an se spune ca marketing-ul afiliat este eficient pentru orice business pentru ca platesti doar in urma vanzarilor. A fost util primul an, dar au trecut 10 de atunci.

4 Comments 7 despre digital marketing in Romania anului 2017

  1. iCiolac

    De ce cosideri ca marketingul afiliat nu e eficient? Nu e implementat cu trebuie sau nu e, ca definitie, un proiect viabil?

  2. Bogdan Pantoc

    Nu consider ca nu este eficient. Chiar cred ca este. Ma refer la formulare si nivelul industriei. Cei angrenati in asta vorbesc de afiliere ca si cum abia se lanseaza in Ro.

  3. Bogdan Pantoc

    Da, stiu campania. Dar nu cred ca asta e solutia si o vedeam doar o joaca de PR. Romania nu are legislatie care sa permita luarea in seama a petitiilor online. Le facem sa fie facute si cam atat.

Leave A Comment

Your email address will not be published.