Ovidiu Joita si iAgency, niste ciorditori amatori

Serios, chiar am zis ca nu mai scriu astfel de articole. Dar nu am cum cu atatea agentii de digital marketing foarte agresive in a se face auzite. Ma bucur ca a prins content marketingul in Romania deoarece nu speram ca va veni acest moment dupa eforturile de acum 6-7 ani. Ce nu inteleg cei care fac acum content este ca ai nevoie sa expui si experienta ta in articole, nu doar sa aduni idei random si sa ti le insusesti. Sau ce, munca e pentru fraieri?

Cand este vorba de Google Analytics, ma activez foarte usor si observ situatiile atipice. Asa am vazut si articolul din Ziare.com scris de Ovidiu Joita, ceva CEO la iAgency. Bine, el se intituleaza peste tot ca fiind “unul dintre cei mai cunoscuti specialisti in optimizare SEO din Romania”. Scanand rapid articolul mi-a iesit in evidenta interfata foarte veche de Google Analytics.

2-12-2018 8-01-13 PM

Cautand imaginea in Google am dat si de articolul de unde a ciordit-o. In realitate, Ovidiu Joita nici macar nu s-a mai obosit sa adune idei random si sa le adapteze. A tradus articolul cu tot si l-a dat sub semnatura ca fiind recomandarile lui de specialist. Ce fel de specialist este nu prea am reusit sa deduc, dar clar nu unul care stie sa foloseasca Google Analytics din moment ce nu a stiut sa faca cateva capturi simple. Oare SEO o sti?

Deoarece nu am vrut sa trag o parere gresita despre agentie, am zis sa intru pe blogul lor sa vedem ce scriu acolo. Poate a fost o ratacire de moment cu acest articol si ei chiar nu sunt amatorii care nu stiu decat sa traduca. Primul articol verificat a fost cel de trenduri deoarece aici e firesc sa aduni din mai multe surse si sa le mentionezi. Nu am asteptari de la nimeni din Ro sa faca predictii, de aceea ma asteptam sa vad ceva adunat si relevant pentru Ro. Dar de unde, articolul acesta e furat de aici.

Am mai verificat cateva articole mai serioase si la fel sunt traduse si fara a se preciza autorul articolului original. Spre exemplu, Care este cea mai buna platforma de ecommerce pentru SEO este furat de la Ecommerce Platforms. Pe scurt, politica iAgency este de a face content marketing prin furt si cu asta dau dovada ca mare lucru nu stiu sa faca. Din moment ce nu stii sa legi cateva fraze cu idei proprii, cum poti sa te consideri un specialist in “optimizare SEO”.

—-

Cum ma astept ca linkurile sa dispara, aici sunt capturile

5 moduri prin care poti folosi Google Analytics pentru a evalua rezultatele optimizarii SEO

Iata cum va arata optimizarea SEO in 2018

Care este cea mai buna platforma de ecommerce pentru SEO_

2 Comments Ovidiu Joita si iAgency, niste ciorditori amatori

  1. Andra

    Nu cunosc personajul in cauza si sincera sa fiu, nici domeniul nu e unul atractiv pentru mine, desi am cochetat cu el ani buni. Am ales insa sa parasesc lumea SEO si sa ma axez pe o alta nisa, in care hatereala nu e asa mare si in care lumea nu se mananca de MS-DOS pentru cateva sute de euro in plus. Long story short.. mi se pare ca articolul asta e o dovada de hatereala gratuita..ai depus mult prea mult efort pentru a demasca ce?! Ceea ce face toata lumea de pe acest mapamond? Informatiile se recicleaza continuu sub o forma sau alta, iar in cateva articole (inclusiv cel cu ecommerce), am vazut citata sursa. Nu inventeaza nimeni SEO-ul si nici nu ai cum sa spui acelasi lucru in 1000 de noi moduri :)) sa fim seriosi. Cred ca in secret esti fanul lui, dar nu vrei sa recunosti. :))

  2. Bogdan Pantoc

    Eu cred ca tu nu realizezi ce ai scris. Imi place sa cred ca nu este niciun specialist care e de acord cu furtul si-l incurajeaza. Sunt mii de articole in Ro care au la baza idei din .com, dar au un plus major cu info local. Articolele mentionate de mine in articol nu au nimic, doar traduceri si atat. Cel de la care am pornit are pana si poze luate cu copy/paste, zero input personal. Dovada a ce spun e si faptul ca si-a scos numele de pe el. In cel de ecommerce nu are legatura sursa cu ce e in pagina, dar asta observi doar daca esti in domeniu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>