Cartea rosie de la Online Career Day V4.0

Ieri a avut loc a 4-a editie a conferintei Online Career Day, un eveniment ce se adreseaza studentilor ce isi doresc o cariera in online. De organizare s-a ocupat Andreea Marc (Felicitari, a iesit super!) de la Oameni din Online si cateva fete din Prime Iași . Alaturi de 8 colegi din OdO am discutat de activitatile din online si joburile ce depind de acest mediu.

Prezentarea mea a fost despre joburile ce depind de mediul online. La finalul prezentarii am oferit doua carti pe care eu le recomand celor care doresc o cariera in web copy sau web design. Pentru a nu le oferi pur si simplu, am facut un mic concurs. Cartea rosie era acordata celui/celei care reusea sa ma convinga ca poate sa scrie un text atractiv pentru promovarea unui produsul/serviciu la alegere, iar a doua carte, cea portocalie, celui/celei care  explica cat mai bine ce inseamna sau presupune web usability .

Cartea rosie, adica Content Strategy for the Web, a fost “curtata” de 10 studenti. Aceasta a ajuns la Diana Sofronie care m-a impresionat prin produsul ales, dar si prin mesajul simplu si atractiv (Felicitari!). Cartea portocalie, adica Don’t Make Me Think!: A Common Sense Approach to Web Usability, a ajuns la Sebastian Darie (sper ca am retinut bine numele). De mentionat ca numele cartilor nu a fost cunoscut, se stiau doar culorile copertilor : D. Mai jos prezentarea produsului castigator:

Prezentarile, pozele si rezumatul evenimentului sunt disponibile pe siteul ODO. Urmatorul Online Career Day va fi cel mai probabil in luna mai, iar pentru atunci m-am gandit la doua premii foarte atractive (nu, nu dau iar carti colorate).

3 Comments Cartea rosie de la Online Career Day V4.0

  1. Paul

    Felicitari pentru efortul depus la OCD si felicitari de asemenea si domnisoarei ce a scris acest text, acre din cate am inteles este o membra a echipei belva.ro – deci a avut de la cine invata :))

Leave A Comment

Your email address will not be published.