Ecommerce 2014 in .ro: Evaziune si Combinatii

In .ro nu ai cum sa te plictisesti, constant specialistii si antreprenorii de carton fac cate ceva care trag piata in jos. Sunt cel putin 14-15 ani de cand se poate vorbi de industrie de online in Romania si in continuare parem la inceput. Ca industria este in urma cu cativa ani nu e o noutate, dar pe zi ce trece este tot mai slaba. In timp ce .com-ul cauta solutii de imbunatatire a experientei de cumparare in .ro totul se rezuma la combinatii si reduceri de pret.

Twerk-Fail

Evaziune si “combinatii”

Discutam acum cateva luni cu un client despre magazinele de fashion din Ro cu care concureaza. Imi dadea exemplu doi concurenti care au produse din magazinele din State care nu livreaza in Romania. Eu ii spuneam ca-i ilegal ce fac ca aduc produsele in tara fara a plati taxe vamale. Adaosul e consistent, dar si asa nu e profitabil sa le aduca din state legal. Pe langa asta pe unele branduri poti avea si probleme cu revanzarea ca se agita reprezentanta din Ro ca ei nu mai vand cat trebuie.

Unul din ele este acesta. Un magazin al carui proprietar declara in 2013 “Investitiile magazinului online de fashion se situeaza anul acesta la o suma formata din 6 cifre, in euro. “. Le-a mers foarte bine, atat de bine ca la perchezitiile de ieri s-a constat un prejudiciu de 300.000 euro din cauza evaziunii fiscale facute. Ce frumos scrie la gazeta: “Conform anchetatorilor, telefoanele şi tabletele ar fi fost cumpărate de pe site-uri din Germania, iar hainele şi încălţămintea ar fi fost importate din SUA.”

Nu e nou ce faceau baietii, se face asta pe siteurile de anunturi si forumuri de ani de zile. Din cate se pare daca nu deranjezi pe nimeni esti iertat. Boutique Mall cred ca au intrecut masura ca rulajul lor era mare si cam batea la ochi.

mycloset.ro care face ceva similar se incalzesc pe margine. Ei la fel au combinatii dar cu firma in State. Nu amintesc nimic de taxe vamale sau de livrare de acolo. Pe langa firma paravan din USA in spate mai sunt doua firme din RO. Una din ele e mai veche (My Closet Outlet S.R.L.) si pe mfinante.ro ultima declaratie e din 2012 cand aveau peste 5 milioane de euro cifra de afaceri. Cea noua  (Mycloset Bazar S.R.L) are cifrele pe 2013 si nu sunt prea mari, usor peste 400.000 euro.  Asta am gasit eu la o cautare rapida, in spate nu-i exclus sa fie si alte artificii.

Frumoasa industria de online din Ro, iti permite orice. Nu fi fraier sa lucrezi prea mult, fii un antreprenor de succes.

Gif furat de aici.

4 Comments Ecommerce 2014 in .ro: Evaziune si Combinatii

 1. Ciprian

  mycloset 2013 cifra de afaceri: 1 928 689 = ~ 500.000 de euro ; nu 5 milioane de euro

  La un moment dat isi faceau cate o firma in fiecare an.

 2. Bogdan Pantoc

  Eu am impartit la 4.4 suma respectiva din 2013 de asta am zis usor peste 400.000. Nu e chiar usor si probabil se duc spre 450-500k. Iar alea 5 milioane sunt pe 2012 pe firma anterioara. Acolo CA-ul e de 22.317.442 lei.

 3. cristian

  Bogdan, baga o comanda la mycloset, apoi uita-te pe factura primita, apoi pe awb ul ce insoteste livrarea. te vei lumina instant 😉

 4. Bogdan Pantoc

  Cristian, verificari am facut inainte sa scriu nu prin comanda ci printr-un simplu telefon intreband diverse. Nu ii acuz de nimic si oricum nu am competenta in a verifica cat de legal este ce fac sau nu fac. Cum in ultima vreme tot apar de astea

  http://www.mediafax.ro/social/tanar-retinut-in-capitala-pentru-evaziune-din-comert-online-cu-pantofi-sport-si-lenjerii-de-pat-13365026

  e clar ca cineva are grija si de online, mai greu dar lucrurile ies la iveala.

Leave A Comment

Your email address will not be published.