Nu doar Pretul Conteaza – PC Garage vs. emag

La  Funnel de multa vreme incercam sa convingem clientii ca NU DOAR PRETUL este cel care conteaza in vanzarile online si sa gasim alte elemente importante care pot mari conversia. Exista un procent important de clienti care alearga dupa pretul mic si rascolesc internetul in cautarea lui. Insa nu acesti clienti sunt cei care conteaza pentru sanatatea unui business.

Ma uit cu amuzament la joaca emag-ului pe partea de preturi, ca de cand a intrat fondul de investitii in business, a gasi preturi mici pe emag e chiar o raritate. Nici super promotiile nu mai sunt ce erau si cadourile sau discounturile de zeci de procente se regasesc in pret in totalitate. Nu trebuie decat sa te uiti la ceilati jucatori importanti si sansele sa gasesti acelasi produs la un pret mai mic sunt mari.

tumblr_inline_mg1828QBNx1qcrtvq
Aseara mi-am dat seama brusc ca am nevoie astazi de un nou SSD. Ideal era sa-l primesc cat mai repede si sa nu fie nevoie sa merg undeva sa-l iau. Dupa cateva examinari m-am decis ce am nevoie si singurul lucru care a contat era sa ajunga cat mai repede la mine.

Prima accesare a fost emag, uneori stocul lor e imbatabil si nu mai conteaza cele cateva procente in plus la pret. Dupa emag am luat la rand PC Garage, Oktal, Evomag, Cel si am ramas intr-un shortlist cu emag si PC Garage. PC Garage avea si pretul mai mic cu vreo 15% si oferea si optiunea de livrare rapida in 3 ore (contra cost). Am primit “promisiunea online” ca pana in 12 il voi primi. Cu tot cu transport, pretul a fost mai mic ca la emag.

Toate bune, iar pe la 10 primesc telefon, (desi am ales fara operator – 3 lei in minus si pentru asta), ca ajunge in 3 ore maxim. Telefonul nu a fost decat o confirmare ca e posibil sa intarzie si sa nu ajunga la 12, ci la maxim 13. In realitate au ajuns inainte de ora 12.

“Baiatul de la livrare” si-a cerut permisiunea sa-mi adreseze o intrebare. Eram deja pregatit sa ma intrebe de modul lor de livrare, dar de unde. Intrebarea lui a fost dura si a sunat ceva de genul: “Credeti ca emag are cele mai mici preturi?” . De aici si subiectul articolului, iar raspunsul nu are importanta : ).

Tot respectul pentru PC Garage pentru extra-servici, iar daca cineva de la ei ajunge sa citeasca articolul ii recomand ca focusul sa fie tot mai mult pe zona aditionala vanzarii ca o fac din ce in ce mai bine. Clientii se fidelizeaza si se tin nu prin pretul cel mai mic, ci prin pachetul de servicii aditionale si intreaga experienta de cumparare si post-cumparare.

 

 

3 Comments Nu doar Pretul Conteaza – PC Garage vs. emag

 1. Teo G

  Placuta experienta ta cu PCGarage dar a mea e amara. Comand produsul si platesc online cu cardul. Primesc dupa 3 zile mesaj ca nu e in stoc de fapt si ca se aduce in 10-12 zile si mai dureaza 3-5 zile livrarea.

  Intreb de varianta de a schimba produsil si primesc sec raspunsul dupa alte 3 zile ca nu au ceva asemanator pe stoc… Prefer eMag-ul chiar daca exista si variante mai ieftine. Macar ai cu cine discuta, raspunde cineva la telefon. Asta face mult.

 2. Nicolae

  Pacat ca nu am citit mai inainte comentariul lui Teo.
  In sinea mea sper sa nu o patesc la fel ca el dupa ce am platit on line cu cardul.
  Nu au telefon de contact decat pentru placare comanda noua.

Leave A Comment

Your email address will not be published.